Fr1st Pr0st!

Door Albantar op donderdag 8 januari 2009 10:27 - Reacties (6)
Categorie: -, Views: 4.698

Yay, mijn eerste blogposting en meteen wat frŲstratie uiten...

Ik ben hier een nieuwe laptop aan het installeren maar daar moet ook Access97 op komen te staan ivm een oude database die nog sporadisch gebruikt wordt. Wat een crime is dat zeg, want kennelijk heb ik geen correcte installatiesources... Hij kan acmsetup.stf niet vinden. Volgens mij mist er een "u" achter die extensie ofzo ;)

Reacties


Door Tweakers user boe2, donderdag 8 januari 2009 10:39

database converteren :?

Door Tweakers user Albantar, donderdag 8 januari 2009 10:51

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, en het is sowieso een database die alleen voor wat terugkijkwerk nog gebruikt wordt dus dat is de investering van het converteren niet waard.

Door Tweakers user ShadowLord, donderdag 8 januari 2009 11:16

Dan zou ik ook niet al teveel moeite doen om Access97 werkend te krijgen. Mijn persoonlijke ervaring is dat databases 99,9% goed worden overgezet naar Access 2003. Ik heb zelf alleen maar problemen gezien met databases met meerdere gebruikers tegelijk & slechte VBA code.

Sowieso gaat omzetten zonder problemen als je je VBA code correct hebt geschreven (lees: geen bijelkaar geraapte zooi van dingen die in Access97 al deprecated waren).

Door Tweakers user Albantar, donderdag 8 januari 2009 11:31

Ik heb de originele installatie-cd van Access 97 gevonden, dus dat maar eens proberen.

Verder is de database in kwestie inderdaad een bijelkaargeraapte rotzooi. We hebben al eens geprobeerd het ding te migreren, met desastreuze gevolgen, en omdat het ding toch al niet meer in productie gebruikt wordt was de conclusie dat het niet de moeite was daar meer resources in te steken.

Door Tweakers user diedazz, donderdag 8 januari 2009 16:05

ja daar zit je dan op je wc ja laptop een blog te lezen van een collega tweaker.. vragen ze beneden in de woonkamer af waar dat gelach vandaan komt :D stfu,heerlijk

Door Tweakers user Albantar, donderdag 8 januari 2009 16:13

Het probleem is in ieder geval op magische wijze opgelost. Na vele reboots en een poging tot herinstalleren, logde de user zelf eens in, en wonder boven wonder wilde Access 97 opstarten. Shoot me if I understand...

Reageren is niet meer mogelijk